vissza a főoldalra

Transzformátorüzem, Nyíregyháza

Közép és nagyfeszültségű villamoshálózati olajhűtésű és száraz transzformátorok felújítására és karbantartására létesült üzem.

A Nyíregyházi Transzformátorüzemet még az 1930-as években alapították a jelenlegi áramszolgáltató jogelődei, amely 1998-ban került a BanKonzult tulajdonába.

Az üzem fennmaradásának érdekében szükségessé vált új feladatok ellátására való felkészülés, amely ma már a villamoshálózati szerelésre és karbantartásra is irányul, amelyhez megfelelő technológiát építettünk ki, úgy mint szállító és kosaras emelőjárművek és egyszintű olajkezelő berendezés.

Az üzem beépített területe mintegy 4000 m2, amelynek meghatározó részei a transzformátorszerelő és tekercselő műhely, a próbeterem a generátorokkal, próbacellákkal. Teljeskörű olajtechnológia földalatti olajtárolókkal, vákumcentrifugával, olajlaboratórium, mérőtranszformátor hitelesítő, festőműhely, és irodaépületek.

Vállaljuk a középfeszültségű transzformátorok műhelyben való felújítását és karbantartását, valamint 120 kV –os transzformátorok helyszíni szükségletnek megfelelő karbantartását, javítását.

Az üzemátalakítás jelentős technológiai beruházásokat is szükségessé tett - szállítójárművek, helyszíni olajkezelés, közvilágítási szerelőgépkocsik, stb. - , amelynek eredményeként a szakszemélyzet új feladatok irányába állításával az átalakulás létszámnövekedést is eredményezett.

A transzformátorüzemben az alkalmazott létszám mintegy 50 fő. A kor igényeinek megfelelően az üzem minőségbiztosítása az ISO 9001:2001 és az ISO 14001:2005 előírásoknak megfelel, amelyekre érvényes tanúsítványunk van.

BanKonzult Kft. Transzformátorüzem

Villamos hálózati szolgálat

Cím : 4400 Nyíregyháza, Kórház u. 2.

Telefon: (36-42) 433-729, (36-42) 596-431

Fax:     (36-42) 433-730

E-mail cím : bankonzult@bankonzult.hu